Фото: Офіс президента

У Зеленського пояснили стратегію Росії на поточному етапі війни

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що на поточному етапі війни стратегія Росії є абсолютно зрозумілою й прозорою. Зокрема, ворог планує "пересидіти" проукраїнську коаліцію, провокувати напруженість в різних точках світу та проводити "м'ясні штурми" на фронті.

У своєму Telegram-каналі посадовець розповів, що Росія має намір "пересидіти" демократичні держави та проукраїнську коаліцію, песимізуючи настрої, щоб категорично не програти й не нести відповідальність за воєнні злочини.

Також, на його думку, держава-агресор масштабно провокуватиме будь-які осередки напруженості, будь-які ескалації, будь-які конфлікти в різних точках світу, щоб відвернути глобальні ресурси від підтримки України.

Крім того, Подоляк запевняє, що ворог буде проводити масові ракетні обстріли територій і цивільного населення України, щоб спровокувати гуманітарні катастрофи та реалізувати справжні цілі війни.

"Систематичний обстріл із території Росії прифронтових міст України, щоб перетворити ці території на випалену землю та використовувати це як базовий пропагандистський аргумент: "бійтеся нас і далі та погоджуйтеся на наші умови, тому що для нас не існує жодних гуманітарних правил і конвенцій", — наголосив Подоляк.

Радник додав, що не відмовляються рашисти й від "м'ясних штурмів" на пріоритетних напрямках. Вони необхідні загарбникам аби "мати хоч якісь результати й таким чином виправдати внутрішню мілітаризацію та перетворення країни на мобілізаційно-трудовий табір".

Також ворог має намір сформувати стійкий альянс з "максимально негативістськими режимами" — Іраном та КНДР, та нарощувати обсяги пропаганди й втручатись в підсумки виборчих кампаній ключових демократичних країн.

"Проте для всіх цих маніфестних спроб встояти "російській стратегії" протиотрута існує. Саме час її активно застосовувати", — додав Подоляк.

Нагадаємо, раніше радник Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що час війни України з Росією, її тривалість та фінал визначаються волею та ресурсами. Він наголосив, що саме політична воля дає змогу об’єктивно оцінити природу російського режиму, його мотивацію та передбачати ризики, які цей режим продовжує нести.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 14:40