Фото: Офіс президента

"Є план Б": Подоляк пояснив, що робитиме Україна у разі нестачі західного озброєння

У 2024 році Україна не лише чекатиме на постачання західного озброєння, а й нарощуватиме власне військове виробництво.

Про це радник Офісу президента Михайло Подоляк сказав в інтерв'ю "24 каналу".

За його словами, європейські партнери чітко розуміють, що Україні треба надавати все, що потрібно. Проте, виникає питання — чи є в арсеналах, на складах та чи інша зброя, яка нам потрібна на цьому етапі війни.

"Це не означає, що це все є на складах чи в арсеналах. І тут саме те, що говорить президент, працює "план Б". Це спільні чи окремі виробництва. Потрібно вже зрозуміти, де взяти технологію, а це ліцензії. Відповідно, дозвіл отримати. І робити це з партнерами на території України або на території інших країн", сказав Подоляк.

Він наголосив, що треба нарощувати військове виробництво, що Україна і робила протягом 2023 року. Також він констатував суттєве збільшення дронових і ракетно-снарядних виробництв. 

"Є потреба доінвестувати у виробництво засобів радіоелектронного контролю. Є потреба отримати ліцензії, які дозволять проводити, наприклад, ремонтні роботи бронетехніки на території України", зазначив радник ОП.

За словами Подоляка, це і є "план Б", який дозволить мати зовсім інший вигляд нашій військовій економіці. 

"Якщо раніше наше військове виробництво було адаптоване під модернізовані радянські зразки зброї, які ми тут доробляли, а потім продавали на ринки африканських чи азійських країн, то сьогодні це матиме зовсім інший вигляд і вже має", сказав Подоляк.

Водночас він пояснив що "план А" це постачання зброї, і над втіленням цього плану працює і президент, і відповідне галузеве міністерство МЗС.

Нагадаємо, радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що час війни України з Росією, її тривалість та фінал визначаються волею та ресурсами. Він наголосив, що саме політична воля дає змогу об’єктивно оцінити природу російського режиму, його мотивацію та передбачати ризики, які цей режим продовжує нести.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.01.2024 14:45