Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України мають більше зразків озброєння, ніж НАТО, — Генштаб

На сьогодні Збройні сили України мають у своєму арсеналі більше зразків озброєння, ніж у Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу ЗСУ, бригадний генерал Сергій Баранов в інтерв'ю онлайн-проекту KYIV NOT KIEV.

"У нас уже зразків озброєння більше, ніж у НАТО. Це створює певні труднощі щодо логістичного забезпечення, але в нас немає жодного зразка, який ми не можемо використовувати, обслуговувати, вдосконалюємо. В Україні унікальні люди. У нас немає проблем із вивченням, опануванням (західних, — ред.) артилерійських систем", — заявив він.

Також посадовець зауважив, що до навчань на іноземних артсистемах допускаються і досвідчені артилеристи, так і нещодавно мобілізовані бійці. За його словами, термін перебування на службі не має суттєвого значення для опанування певного виду озброєння.

"Безумовно, той, хто вже має досвід, опановує новий зразок набагато легше, бо фізичні процеси не відмінити. Є закони фізики, які впливають на політ снаряда. Досвідченим набагато легше, але щодо термінів вивчення  взагалі не бачу проблем. І мобілізовані без проблем усе вивчають. Головне, це  бажання. Все інше приходить під час тренувань, навчань", — пояснив він.

Бригадний генерал також заявив, що темпи і обсяги постачання західного озброєння залежить і від успіхів артилеристів на полі бою.

"Хто дасть зброю, якщо ми не зможемо її опанувати, тому, так, від цього, безумовно, усе залежить",  наголосив він.

Нагадаємо, 3 листопада Сполучені Штати Америки виділили новий пакет військової допомоги для України. Він містить протитанкові системи Javelin та артилерійські снаряди. Також, у рамках USAI, Міністерство оборони надасть Україні додаткові боєприпаси з лазерним наведенням для протидії безпілотним літальним системам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 22:34