Фото: arminform

У Зеленського розповіли про політиків, які просять "не повертати Крим"

Декілька західних політиків застерігають Україну від звільнення Криму. Вони переймаютьмя через погрози президента Росії Володимира Путіна застосувати у відповідь ядерну зброю.

Про це в інтерв'ю PAP розповіла постійна представниця президента в АР Крим Таміла Ташева.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що контрнаступ Збройних сил України передбачає звільнення тимчасово окупованого Криму. В Офісі президента розповіли, що деякі західні політики не підтримують деокупацію півострова.

"Вони стверджують, що Крим справді можна повернути, але потенційні наслідки будуть величезними, як для мешканців півострова, так і для України загалом. Вони вважають, що ми повинні повністю відмовитися від спроб повернути його", — заявила Ташева.

Хто саме робив такі заяви, представниця президента не повідомила. За її словами, були і такі політики, які говорили, що Крим "ніколи не був українським". 

Нагадамоємо, що ромадян Росії, які незаконно приїхали до Криму після 2014-го року, примусово видворятимуть. Рішення ухвалюватимуть не колективно, а індивідуально щодо кожної особи. 

Також секретар Ради безпеки й оборони України Олексій Данілов вважає, що російські загарбники навряд чи віддадуть окупований Крим без бою. Проте Збройні сили України знайдуть спосіб, щоб повернути півострів під свій контроль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.05.2023 16:43