Фото: скріншот з відео

Данілов розповів, як українські військові звільнятимуть Крим

Російські загарбники навряд чи віддадуть окупований Крим без бою. Збройні сили України знайдуть спосіб, щоб повернути півострів під свій контроль.

Відповідну заяву зробив секретар Ради безпеки й оборони України Олексій Данілов в ефірі "Радіо Свобода".

Він  прокоментував слова міністра оборони України Олексія Резнікова про те, що Україна поверне окупований Крим "без бою".

"Мені складно казати, чи без бою вони (росіяни, — ред.) будуть щось віддавати. Можу єдине сказати, що при необхідності ми будемо звільняти в такий спосіб, який будемо вважати за необхідне на час ухвалення тих чи інших рішень", — сказав Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що Україна при потребі "буде використали трошечки інші засоби".

"І ні в кого ми питати з цього приводу дозволу не збираємося. Це наша земля, і наше завдання — її звільнити", — наголосив Данілов.

Він також прокоментував "бавовну" в окупованому Криму.

"Господь милостивий до нашої країни, він періодично відправляє сигнали рашистам, зараз саме так треба говорити, що їм треба звідти забиратися. І ці сигнали йдуть у відповідний спосіб. Думаю, що ті люди, які мають трошечки розуму, мають розуміння, що треба якомога швидше забиратися з півострова", — додав Данілов.

Нагадаємо, у понеділок, 1 травня, в окупованому Криму пролунало декілька вибухів. Повідомляють про атаку півострова безпілотниками.

Також 29 квітня у мікрорайоні Козача Бухта тимчасово окупованого Севастополя пролунали вибухи, після яких спалахнула масштабна пожежа. За словами представника окупаційної влади, причиною пожежі стала атака безпілотного літального апарату.

Раніше українська розвідка прокоментувала пожежу на нафтобазі в Севастополі. Кажуть, що це "кара Божа за Умань".

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що цей вибух є підготовленим і спланованим, бо такі спеціальні резервуари самі не загоряються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2023 22:35