Фото ілюстративне. Джерело: соцмережа X

У Зімбабве вб'ють 200 слонів через нестачу продовольства для людей

Через майбутню нестачу продовольства, викликану посухою, в Зімбабве уб'ють 200 слонів. Влада вже дала відповідне доручення.

Про це повідомило видання The Guardian. Журналісти зазначили, що на слонів полюватимуть, зокрема, в найбільшому заповіднику країни — Хванзі.

Далі чиновники планують "мобілізувати жінок, щоби висушити м'ясо, упакувати його та забезпечити доставлення до деяких громад, які потребують білка".

У Зімбабве зараз мешкає близько ста тисяч слонів — "більше, ніж потрібно", на думку міністра довкілля. З ним не погоджуються деякі експерти та зоозахисники. Вони вважають, що у влади мають бути більш екологічні методи боротьби з посухою, та переймаються тим, що рішення про вбивство слонів може відштовхнути туристів з етичних міркувань.

"Ми вже показали, що погано зберігаємо природні ресурси, а наш апетит до незаконно нажитих багатств не знає кордонів, тому це потрібно зупинити, бо це неетично", — зазначив директор Національного Центру управління природними ресурсами Фарай Магуву.

Раніше рішення про вбивство диких тварин заради харчування ухвалила влада Намібії. Звірів знищувати там уже розпочали.

Зімбабве та Намібія, а також іще декілька країн південної частини Африки, оголосили надзвичайний стан через посуху. За оцінками ООН, близько 42% зімбабвійців живуть у злиднях. Влада країни вважає, що шість мільйонів, або більше третини населення, потребуватиме продовольчої допомоги з листопада по березень, коли з їжею особливо важко.

Нагадаємо, минулого року спільнота вивчення дикої природи Discover Wildlife, проаналізувавши статистику нападів тварин на людей, опублікувало топ найсмертоносніших видів, визначило: попри те, що більшість людей боїться змій, акул та крокодилів, є види тварин, які несуть значнішу небезпеку. На перший погляд, ці представники фауни цілком безневинні, однак можуть призводити до смерті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.09.2024 17:18