Фото: Генштаб ЗСУ

У ЗСУ підтвердили відхід військ від Степового та Сєверного під Авдіївкою

Українські війська відійшли від двох сіл на під Авдіївкою — Сєверне та Степове. Водночас Сили оборони відкинули російських загарбників з околиць населеного пункту Бердичі.

Про це повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини".

"На Авдіївському напрямку наші підрозділи здійснили відхід від невеликих сіл Сєверне та Степове. У них на двох до війни було до ста мешканців. При цьому запеклі бої за Сєверне тривали ввечері й вночі. Ворог зазнав великих втрат", сказав він.

За словами офіцера, якщо раніше окупанти вели штурмові дії малими піхотними групами чисельністю до відділення, то тепер атакують більшими силами до взводу й роти.

 українські війська відійшли від Степового та Сєверного під Авдіївкою

Скріншот з Deep State

Водночас Лиховій повідомив про те, що підрозділи ЗСУ на Авдіївському напрямку продовжують ведення оборонної операції. Станом на ранок вівторка, 27 лютого, стабілізовано лінію оборони в районах населених пунктів Тоненьке, Орлівка і Бердичі. 

"Штурмові групи противника були заблоковані на північно-східних околицях населеного пункту Орлівка. Бойові дії тут тривають в умовах щільного артилерійського вогню, мінометних обстрілів та ударів FPV-дронів з боку росіян", пояснив речник ОСУВ "Таврія".

Також військовий повідомив про те, що ворог у понеділок ввечері вів штурмові дії в напрямку населеного пункту Бердичі силами до двох мотострілецьких взводів, але був відкинутий з околиць села ударами українських військ.

Лиховій зауважив, що за минулу добу, 26 лютого, по всій операційній зоні ОСУВ "Таврія" загальні втрати росіян (убитими й пораненими) склали 475 осіб, зокрема на Донеччині 407 осіб. За ніч і ранок, до 06:00, армія РФ втратила на Донецькому напрямку ще 120 осіб. Крім того, за цей час було взято в полон 11 російських окупантів, майже всі під Авдіївкою.

Нагадаємо, ЗСУ відійшли від села Ласточкине поблизу Авдіївки Донецької області. Таке рішення, за словами речника ОСУВ "Таврія" Дмитра Лиховія,  було ухвалене для того, аби організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка — Тоненьке — Бердичі й не допустити подальше просування противника далі у західному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2024 16:32