Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відійшли від Ласточкиного поблизу Авдіївки, — речник ОСУВ "Таврія"

Збройні сили України відійшли від села Ласточкине поблизу Авдіївки Донецької області.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

"Підрозділи Збройних сил України здійснили вихід від села Ласточкине", — заявив він.

За словами речника, таке рішення було ухвалене для того, аби організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка — Тоненьке — Бердичі і не допустити подальше просування противника далі у західному напрямку.

ЗСУ вийшли з Ласточкиного

Мапа: DeepStatе

Водночас Лиховій додав, що в операційній зоні ОСУВ "Таврія" рашисти наростили кількість авіаударів та штурмових дій.

"Попри тиск противника, наші підрозділи ведуть активну оборону. Найгарячішими лишаються Авдіївський на Мар'янський напрямок. На Авдіївському напрямку наші війська відбили 25 атак ворога, на Мар'янському — 40. Це найбільший показник за кілька останніх днів", — наголосив речник.

Нагадаємо, раніше заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін заявляв, що на Авдіївському напрямку війська країни-агресорки на сьогодні мають достатньо сил та засобів для просування далі. Головна ціль рашистів — окупація Ласточкиного.

До того ж військовослужбовці Третьої окремої штурмової бригади з моменту передислокації в Авдіївку, попри значну перевагу противника в артилерії, ударних дронах і регулярному застосуванні до сотні КАБів на день, завдали російським окупантам все одно великих втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 12:13