Фото: АрміяInform

У ЗСУ різко прокоментували заяви про збиття ракети "Кинджал" над Києвом

У Defence Express повідомили, що над Києвом 4 травня близько 02:40 Сили протиповітряної оборони могли збити гіперзвукову ракету росіян типу Х-47 "Кинджал". У Повітряних силах спростували збиття балістичної ракети над столицею.

Про це речник Юрій Ігнат повідомив в коментарі "Суспільному".

Defense Express із власних джерел отримав фото уламків нібито ракети "Кинджал". Журналісти повідомили, що рештки без бойової частини впали на стадіоні у межах столиці.

"Я вже спростував тисячу разів, ви мали б це бачити вчора. Була ймовірність застосування, але балістичних ракет не зафіксовано. Те, що там розповідають деякі голови військових адміністрацій, вони вже отримали за це", — сказав Ігнат.

Раніше у Повітряних силах відмовилися від коментарів і порадили звертатися за "додатковою актуальною, оперативною та достовірною інформацією, яку використає ворог у війні проти України". Вони вказали такі ресурси, як Telegram-канал Київської міської військової адміністрації й Defence Express.

Заява Повітряних сил 5 травня

Фото: скріншот з соцмереж

Нагадаємо, загалом окупанти вночі 4 травня застосували до 24 ударних дронів Shahed-136/131. Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 18 ударних БпЛА. У поліції показали уламки дронів та ракет, які знайшли у різних районах Києва.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 14:23