Фото: ілюстративне Джерело: tvoemisto.tv

Удар по Хмельниччині: постраждалих значно побільшало

Внаслідок нічної атаки дронами Хмельницької області, де стався "приліт" по об'єкту критичної інфраструктури, 11 людей отримали поранення, одна особа госпіталізована. Годину тому було відомо про п'ятьох постраждалихНа місці події рятувальники досі ліквідовують пожежу.

Про це заявив мер Хмельницького Олександр Симчишин в ефірі телемарафону. За його словами, щогодини до медиків звертаються місцеві мешканці.

"Життю госпіталізованої людини нічого не загрожує. Ступінь поранень інших — це порізи склом, пошкодження від ударів, коли падала стеля. Десятеро осіб лікуватимуться амбулаторно", — сказав мер Хмельницького.

Також, за словами посадовця, суттєво постраждала житлова інфраструктура. Йдеться про сотні будинків — як багатоповерхові, так і приватні. Мер зауважив, що переважно зруйновано дахи, стелі, двері, вікна, постраждала велика частина навчальних закладів. Також руйнувань зазнали об'єкти культури, комерційні, промислові підприємства, адміністративні.

"Це стосується фактично кількох мікрорайонів", — додав Симчишин.

Крім того, на критичному об'єкті, в який поцілили війська РФ, рятувальники гасять пожежу. Вона може тривати ще кілька годин.

"Всі служби працюють. Те, що стосується роботи комунальних служб — шкоди не завдано. Ми зі світлом, водою, газом. Однак пожежа триває і може ще тривати кілька годин", — повідомив мер.

Очільник міста наголосив, що люди, які підтвердять пошкодження своїх осель, зможуть отримати відшкодування.

Нагадаємо, вночі 13 травня російські терористи іранськими дронами-камікадзе Shahed-136/131 вдарили по Миколаєву. Ворог поцілив по дитячому садочку та підприємству. У Київській області, ймовірно внаслідок збиття, впав ворожий дрон поблизу житлових будинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2023 10:04