Фото: скріншот з відео

Удар по Кремлю або смерть Зеленського: розвідка США розглядала чотири варіанти розвитку війни, — NYT

Розвідувальне управління Міністерства оборони США розглядало чотири сценарії розвитку війни в Україні. Про розробку сценаріїв стало відомо із секретних розвідувальних документів від 24 лютого 2023 року.

Про це пише The New York Times.

Розвідка США окреслює чотири сценарії малоймовірних подій і те, як вони можуть вплинути на перебіг конфлікту в Україні. Вони містять смерть президентів Росії Володимира Путіна та України Володимира Зеленського, зміну керівництва в Збройних силах Росії та удар України по Кремлю. Документ описує, як кожна з таких ситуацій може потенційно призвести до ескалації в Україні, завершення конфлікту шляхом переговорів або ж не мати суттєвого впливу на хід війни.

"Один з чотирьох гіпотетичних сценаріїв показує, що може статися, якщо Україна завдасть удару по Кремлю. Визначено широкий спектр потенційних наслідків. Ця подія може призвести до ескалації, коли Путін у відповідь на суспільний резонанс розпочне повномасштабну військову мобілізацію і розгляне можливість застосування тактичної ядерної зброї. Або ж побоювання громадськості можуть змусити його піти на переговори щодо врегулювання війни", — пише видання.

Журналісти стверджують, що адміністрація Байдена особливо занепокоєна можливим ударом по Москві з боку України, оскільки це може спричинити різку ескалацію з боку Росії. Небезпека такого удару з боку України є однією з причин, чому Сполучені Штати неохоче надають Києву ракети високої дальності.

Видання наголошує, що такий сценарний документ є досить типовим продуктом для розвідувальних служб. 

Нагадаємо, очікування контрнаступу Сил безпеки та оборони України продовжує знижувати морально-психологічний стан у рядах російських окупантів. Головне управління розвідки України підтверджує різке зростання кількості російських загарбників, які прагнуть здатись в полон, аби зберегти життя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.04.2023 13:40