Фото: "Схеми"

Удари ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську: озвучено втрати Росії

У ніч на 17 жовтня Сили спеціальних операцій провели успішну операцію DRAGONFLY, завдавши ударів по аеродромах у Бердянську та Луганську за допомогою американських ракет ATACMS. Аналітичний проект Oryx, який збирає інформацію про військові втрати України і Росії за візуально підтвердженими даними, підрахував, скільки вертольотів втратили загарбники внаслідок удару.

Якуб Яновський з проекту Oryx опублікував їх дані в мікроблозі X (Twitter).

Так, в результаті атак були знищені сім вертольотів Ка-52 Алігатор і два вертольоти Мі-8. Ще 15 вертольотів — вісім Ка-52 і сім Мі-8 — отримали пошкодження.

"Зверніть увагу, що вертольоти, позначені як такі, що не підлягають відновленню, на цей час перераховані як просто пошкоджені, щоб підстрахуватися", — додав він.

Удари по аеродромах у Бердянську та Луганську: усі деталі

Окупанти вранці 17 жовтня заявили, що українська армія вдарила далекобійними ракетами по військових аеродромах в окупованих Бердянську та Луганську. Військкори й "Z"-блогери повідомляли про серйозні втрати окупаційних військ.

У Силах спецоперацій Збройних сил України пізніше заявили, що була проведена операція DRAGONFLY. Вони відзвітували про знищення дев'яти вертольотів, спеціальної техніки, пускової установки протиповітряної оборони та складу боєприпасів.

Також у мережі з'явилися супутникові знімки після атаки Сил оборони по аеродромі у тимчасово окупованому Бердянську у ніч 17 жовтня. Українські військові вдарили по летовищі ракетами ATACMS. На світлинах Planet Labs помітні місця ураження. На супутниковому фото — частина злітної смуги аеродрому, на якій раніше розташовувались гелікоптери.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що втрати окупантів внаслідок ударів по аеродромах у Бердянську та Луганську вплинуть на здатність Росії як захищатися, так і вести подальшу наступальну діяльність на цих напрямках. Існує реальна ймовірність того, що удари змусять Росію знову перенести свої оперативні бази та вузли управління далі від лінії фронту, збільшивши навантаження на логістичні ланцюги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 00:41