Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Угорщина заявила, що візьме участь у Саміті миру у Швейцарії

Будапешт візьме участь у Саміті Миру, який пройде у Швейцарії з 15 по 16 червня. На заході Угорщину представлятиме міністр закордонних справ Петер Сійярто.

Про це стало відомо із заяви очільника МЗС країни, пише Hirado.hu.

"Причина нашої участі в тому, що ми абсолютно на боці миру, а тому ми беремо участь у всіх заходах, де мир стоїть на порядку денному", — зазначив Сійярто.

У відповідь на питання журналістів щодо представництва країни на Саміті у Швейцарії, він зазначив, що Угорщина буде представлена на рівні міністра закордонних справ. Також він висловився про відсутність Москви на Саміті. 

"Ми вважаємо, що реальних результатів можна очікувати, якщо всі будуть за столом переговорів", — наголосив він.

Сійярто додав, що його країна поважає мирні зусилля швейцарського уряду та зазначив, що говорити про мир — це завжди корисно.

Нагадаємо, 24 травня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна готова "переоцінити" своє членство в НАТО. Будапешт хоче мати можливість відмовитися, якщо Північноатлантичний альянс розпочне бойові дії за межами своїх країн-членів. Угорський прем’єр-міністр поскаржився на військові настрої, які нібито панують у європейській політиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.06.2024 13:56