Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Угорщина хоче "переоцінити" своє членство в НАТО, — Орбан

Угорщина готова "переоцінити" своє членство в НАТО. Будапешт хоче мати можливість відмовитися, якщо Північноатлантичний альянс розпочне бойові дії за межами своїх країн-членів.

Про це повідомив Bloomberg із посиланням на заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Про це він сказав в інтерв'ю угорському державному радіо.

Угорський прем'єр заявив, що його країна хоче переоцінити членство в НАТО, нібито чиновники Будапешта вже працюють над цим.

"Наші юристи й офіцери наполегливо працюють, щоби побачити, як Угорщина може зберегти своє членство в НАТО таким чином, аби їй не довелося брати участь у діях Альянсу за межами території НАТО", — зазначив він.

У квітні Орбан заявляв, що не дозволить втягнути Будапешт у війну. Адже, на його думку, Захід перебуває за крок від введення військ в Україну. Угорський прем’єр-міністр поскаржився на військові настрої, які нібито панують у європейській політиці.

Як відомо, Угорщина блокує майбутній вступ України в ЄС і НАТО. Будапешт часто виступає проти введення санкцій проти Росії, а також затягує процес виділення Україні фінансової чи іншої допомоги. До того ж Угорщина не надала Україні військової допомоги. Будапешт також заборонив транзит зброї через свою територію.

Нагадаємо, що ще восени минулого року посли держав Північноатлантичного альянсу на зустрічі в Угорщині висловили занепокоєння через переговори угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана з російським президентом Володимиром Путіним. Однак на той момент про можливі санкції не йшлося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2024 10:55