Фото ілюстративне зі соцмереж

Україна та ЄС хочуть розпочати переговори про вступ до того, як у них може втрутитися Угорщина

Україна та група країн Європейського Союзу хочуть розпочати переговори про вступ до того, як Угорщина перейме головування у Раді ЄС 1 липня.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на європейських посадовців.

За даними джерел видання, Бельгія, яка зараз головує в Європейському Союзі, хоче розпочати переговори з Україною наприкінці червня, оскільки є побоювання, що угорський комісар ЄС з питань розширення Олівер Варгеї може затягнути весь процес.

"Це наслідок того, що лисиця керує курником", — сказав один із європейських дипломатів.

Будапешт, який очолить ЄС з 1 липня, послідовно виступає проти початку перемовин з Києвом щодо вступу до блоку, хоча формально їх не блокує.

Однак в останньому звіті Єврокомісії щодо України наголошується на деяких реформах, які Києву ще потрібно провести до початку перемовин, офіційні особи кажуть, що Україна вже виконала більшу частину свого "домашнього завдання".

Видання зазначило, що 29 травня представники 27 урядів Євросоюзу обговорять рамковий проект переговорів про приєднання України й Молдови до Євросоюзу.

Нагадаємо, Високий представник Євросоюзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель повідомив під час прес-конференції після зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу в Брюсселі 27 травня, що внески Угорщини в Європейський фонд миру не спрямовуватимуть на будь-яку військову допомогу Україні. Фінансування надходить через транші, які можуть блокувати окремі держави-члени ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.05.2024 18:29