Українці, яких евакуювали з Лівану. Джерело: МЗС

Україна евакуювала з Лівану 179 людей: серед них — іноземці (фото)

Головне управління розвідки та Міністерство закордонних справ України провели успішну евакуацію з Лівану. З цієї країни повернули 179 осіб, серед яких 134 — громадяни України.

Про це повідомила прес-служба МЗС України. Там зазначили, що у вівторок, 1 жовтня, за дорученням президента України Міністерство закордонних справ України та Головне управління розвідки успішно здійснили чергову операцію з евакуації громадян, які перебували в Лівані. Всього евакуювали 179 осіб, зокрема, 134 громадянина України.

"Серед українців — 112 дорослих і 22 дитини. Крім того, евакуювали 45 осіб інших національностей — громадян Польщі, Чехії, Литви, Молдови, Бразилії та Лівану. А ще — двох собак і кота", — уточнили у відомстві.

У міністерстві наголосили, що ця операція стала частиною ширших зусиль із повернення українських громадян через погіршення безпекової й економічної ситуації в регіоні. В межах трьох евакуаційних місій з Лівану евакуювали 234 особи, зокрема, 189 громадян України та 45 іноземців.

"Висловлюємо вдячність Польщі й авіакомпанії SkyUp за сприяння у проведенні евакуації", — додали в МЗС України.

До того ж працівники ГУР і Міністерства закордонних справ України продовжують активну роботу з надання допомоги нашим громадянам у Лівані.

"Тим, хто бажає скористатися допомогою держави, рекомендуємо звертатися до посольства України в Ліванській Республіці за телефоном (+961) 5921668 або електронною поштою: emb_lb@mfa.gov.ua. Також доступна цілодобова гаряча лінія Міністерства закордонних справ України за номером +38-044-238-16-57", — зазначили в МЗС України.

У відомстві підсумували, що Україна постійно вживає всіх можливих заходів для підтримки своїх громадян у складні часи, незалежно від місця їхнього перебування — це залишається пріоритетом.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що європейські країни просять своїх громадян залишити Ліван, оскільки 1 жовтня Ізраїль розпочав наземний наступ на "Хезболлу". Ситуація в регіоні може загостритися в будь-який момент.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.10.2024 07:55