Фото: прес-служба президента України

Україна готується до нового можливого наступу РФ: Зеленський назвав напрямок, де окупанти хочуть взяти реванш

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія може атакувати Україну знову з метою реваншу. Ймовірно, новий наступ може бути на сході нашої держави.

Про це гарант заявив під час прес-конференції.

"Росія хоче реваншу. Реваншу саме там, де не вийшло. Хоче забрати схід. Наше завдання – не дати їм такої можливості. Не дати до моменту посилення нашої армії відповідною зброєю. Вважаю, що в нас є всі шанси", – зазначив президент.

Водночас Зеленський припускає, що ворог може спробувати взяти реванш за поразку на Лиманському напрямку восени.

"Наше завдання – не допустити реваншу, не допустити вторгнення, яке вже було. Ще раз наголошую: у нас є всі шанси, але всім треба розуміти, що ми на війні. Вона не закінчилася. Цей дух, мотивація, залежать від кожного з нас. Не звертати уваги на дрібниці, а займатися головним питанням нашої держави – війною. І без цього духу, я вважаю, не буде перемоги. Без перемоги не буде України. Все в наших руках. Ми готові", – наголосив Володимир Зеленський.

Для протидії ворогу ЗСУ необхідна зброя. За словами гаранта, усі оборонні потреби України конкретні й про них відомо партнерам.

"Далекобійна зброя змінить перебіг війни. Ми впевнені у своїй перемозі, але тоді перемога буде швидше", – зауважив президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський також наголосив, що, попри активні бойові дії, українські війська не мають наміру залишати Бахмут. Виведення військ із цих територій не планується.

Війна, 03.02.2023 20:02