Пункт пропуску на кордоні з Польщею. Джерело: "Радіо Свобода"

Україна хоче відкрити чотири нові пункти пропуску на кордоні з Польщею: до проекту залучили дві області

Україна веде переговори щодо відкриття чотирьох нових пунктів пропуску на кордоні із Польщею.Окрім того, Україна обговорює з Румунією дозвіл на проїзд вантажного транспорту.

Про це заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач в інтерв'ю для "Інтерфакс-Україна". За його словами, йдеться про відкриття двох прикордонних пунктів на Волині — "Адамчуки-Збереже" та "Млинище-Сліпче", а також на Львівщині — "Варяж-Усьмеж" і "Белз-Будинін".

Також очікується відкриття прикордонного пункту у Львівській області "Нижанковичі-Мальховіце", який наразі працює на тимчасовій інфраструктурі винятково для порожніх вантажних транспортних засобів.

"Цей пункт пропуску має бути спільним на польській стороні. Нам обіцяли завершити роботи до кінця цього року. Офіційне відкриття та запуск для транспорту з вантажами на цьому прикордонному пункті планували з другого кварталу", — розповів Деркач.

Окрім того, Україна обговорює з Румунією дозвіл на проїзд вантажного транспорту через "Красноїльськ-Вікову де Сус", де зараз можуть проїжджати лише порожні вантажні автомобілі.

У серпні прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповідав, що Україна та Польща розпочали реалізацію ініціативи, згідно з якою на кордоні між країнами запустять єдині пункти пропуску.

"Тобто буде один пункт пропуску, де працюватимуть представники обох держав. Цим досягаємо більшої інтеграції до європейського простору, прискорюємо логістику, мінімізуємо корупцію. Пілотний проект реалізуємо на польсько-українському кордоні", — зазначав прем'єр.

Він уточнював, що Україна хоче реалізувати таку ініціативу на кордоні з Румунією. Відповідну пропозицію вже надіслали румунській стороні.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів змінив правила для виїзду за кордон для водіїв вантажівок і автобусів. Уряд збільшив кількість працівників перевізників, які можуть перетинати державний кордон. Зокрема, кількість водіїв, які можуть перетинати державний кордон на пасажирському та вантажному транспортному засобі ліцензіата, для вантажних транспортних засобів збільшили з одного до двох та пасажирських — з двох до трьох.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.10.2023 16:38