Скріншот з відео

Кабмін змінив правила для водіїв вантажівок та автобусів для виїзду за кордон

Кабінет міністрів змінив правила для виїзду за кордон для водіїв вантажівок та автобусів. Уряд збільшив кількість працівників перевізників, які можуть перетинати державний кордон.

Про це у Telegram повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. За його словами, зміни вже внесено до правил перетину державного кордону громадянами України. 

"Збільшено, з метою забезпечення дотримання положень Європейської угоди щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують міжнародні автомобільні перевезення (ЄУТР), кількість водіїв, які можуть перетинати державний кордон на пасажирському та вантажному транспортному засобі ліцензіата, для вантажних транспортних засобів з одного до двох та пасажирських — з двох до трьох", — написав Мельничук.

Нагадаємо, заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна повідомляла, що через повномасштабне вторгнення Російської Федерації значна частина жителів України перебувають за кордоном. За даними Міністерства економіки, близько 6,2 мільйона осіб покинули свої домівки.

Варто відзначити, що на початку березня повідомлялося, що понад п'ять мільйонів громадян України подали заяви на отримання статусу тимчасового резидента в європейських країнах. Загалом тоді нараховувалося понад 8,1 мільйона українців, які біженцями у країнах Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.10.2023 20:49