Фото: ДПСУ

Ще одній категорії чоловіків дозволили виїжджати з України: хто може перетнути кордон

В Україні дозволили перетинати кордон під час війни членам сімей загиблих або зниклих безвісти під час антитерористичної операції.

Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Знято обмеження на перетин державного кордону членами сімей осіб, які загинули  (пропали безвісти) під час проведення антитерористичної операції", — пояснив він.

Варто зауважити, що на час дії воєнного стану в Україні заборонено перетинати кордон чоловікам від 18 до 60 років. Проте є кілька винятків, коли чоловіки призовного віку отримують постійний або тимчасовий дозвіл на виїзд із країни.

Нагадаємо, раніше Кабінет схвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин. Тепер посадовці можуть перетинати державний кордон лише на підставі службового відрядження.

Крім того, українці, які бажають виїхати за кордон під час дії воєнного стану, мають надати низку довідок. Зокрема, чоловіки призовного віку, які мають інвалідність, повинні надати додаткове свідоцтво, що підтверджує відповідність особистих даних з діагнозом. Водночас довідку про інвалідність, видану виключно за висновком медико-соціальної експертизи, надавати не потрібно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2023 17:20