Фото: ДПСУ

В Україні оновили перелік пріоритетності для перетину кордону

Розробники проекту "єЧерга" внесли до системи оновлений перелік швидкопсувних товарів, що мають пріоритет під час перетину кордону.

Про це повідомила Державна служба України з безпеки на транспорті.

"9 серпня за дорученням Міністерства відновлення розробники проекту "єЧерга" внесли до Системи оновлений перелік швидкопсувних товарів, які мають пріоритет під час перетину кордону. Доповнення надало Мінагрополітики", — йдеться в повідомленні.

Так, до пріоритетних кодів додано гриби, огірки, помідори. Ознайомитися з повним списком пріоритетних товарів можна за посиланням.

Водночас в "Укртрансбезпеці" уточнили, що у тому випадку, якщо підприємство-експортер не знайшло свого товару у списку пріоритетних і швидкопсувних, то необхідно звернутися до профільної асоціації виробників таких товарів. Вона надасть необхідну інформацію до Міністерства аграрної політики та продовольства, яке ухвалює рішення про розширення переліку кодів товарів, що мають право на пріоритетний перетин кордону.

Також зазначається, що рух автомобілів відбувається за таким алгоритмом: одна вантажівка з пріоритетним вантажем, п'ять — без пріоритетного.

"Таким чином, забезпечується безперебійний перетин кордону для всіх перевізників, а швидкопсувні товари можуть проїжджати кордон значно швидше", — зауважили фахівці.

Як працює "єЧерга"

Щоб перетнути кордон за допомогою "єЧерги", необхідно зареєструватися на сайті echerha.gov.ua. Після реєстрації через застосунок користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, а також час заїзду до пункту пропуску. Перевагами "єЧерги" для українців є простий алгоритм дій, мінімум зусиль з боку користувача та колосальна економія часу.

Цей проект також має переваги для бізнесу: зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх. Держава своєю чергою знайде свою вигоду через впорядкування перевезень, ліквідацію фізичних черг та аналіз транспортних потоків.

Нагадаємо, 8 травня на 16 пунктах пропуску стартувала послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок.

Крім того, 1 серпня електронна черга для регулярних автобусних рейсів запрацювала на кордоні з Польщею, а саме у пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 18:38