Фото: ДПСУ

Виїзд чиновників за кордон: уряд ухвалив важливе рішення

У п'ятницю, 27 січня, уряд схвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин. Тепер посадовці можуть перетинати державний кордон лише на підставі службового відрядження

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Шмигаль пояснив, що народні депутати, чиновники, представники місцевої влади, прокурори, судді та інші посадові особи можуть перетинати державний кордон тільки на підставі службового відрядження. А от виїжджати за кордон на відпочинок, чи з метою туризму заборонено. 

"Виїхати за кордон для переговорів, для лікування, для догляду за неповнолітніми дітьми – можна. Кататися на відпочинок — ні. На жаль, є ті, хто навіть під час війни не зрозумів цих базових речей. Тому було рішення РНБО, був відповідний указ президента Україна і тепер має відповідну постанову Кабінету міністрів", — підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, 26 січня з'явилася інформація, що нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко запланував у Бангкоці зустріч з українською громадою. У мережі обурилися таким рішенням, адже народні депутати та інші чиновники зможуть покидати територію країни під час воєнного стану виключно у службові відрядження.

Згодом Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції "Слуга народу", а також виключили з одноіменної партії та фракції.

Зазначимо, що нардеп був відсутній у парламенті вже 12 січня. Натомість спікер ВРУ Руслан Сефанчук заявив, що не погоджував поїздку Тищенка до Таїланду.

Політика, 27.01.2023 17:42