Фото: "Укрінформ"

Скільки українських біженців залишаються за кордоном: підрахунки Мінекономіки

Через повномасштабне вторгнення Російської Федерації значна частина жителів України перебувають за кордоном. За даними Міністерства економіки, близько 6,2 мільйона осіб покинули свої домівки.

Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна в ефірі програми "Укрінформ: вечірній стрім".

"Після повномасштабного вторгнення Україна стикнулася з безпрецедентною ситуацією. Зараз ми дійсно маємо велику внутрішню міграцію і велику зовнішню міграцію", — проінформувала Бережна.

Вона зазначила, що в Україні більше як п'ять мільйонів зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Однак, за її словами, не всі громадяни, які були змушені залишити свої домівки, реєструються як ВПО.

"Якщо говорити про виїзд українців за межі України, то тут цифри дуже різні. Ми отримуємо дані від Верховного комісара ООН у справах біженців, і від Євростату, що веде облік українців, які стали на тимчасовий облік у країнах Європейського Союзу. Маємо інформацію від мобільних операторів, а також від аналітичних установ", — наголосила посадовиця.

Бережна проінформувала, що зібрана інформація опрацьовується і звіряється з даними Державної прикордонної служби України, щоб отримати конкретну цифру.

"У Міністерстві економіки ми приходимо до висновку, що зараз за межами України перебуває близько 6,2 мільйона осіб, які виїхали з моменту повномасштабного вторгнення", — сказала заступниця міністра економіки.

Нагадаємо, на початку березня повідомлялося, що понад п'ять мільйонів громадян України подали заяви на отримання статусу тимчасового резидента в європейських країнах. Загалом тоді нараховувалося понад 8,1 мільйона українців, які біженцями у країнах Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2023 17:39