Фото з відкритих джерел

Україна й ООН домовилися про евакуацію херсонців на окупованому лівобережжі: проте є нюанс

Організація Об'єднаних Націй негайно сформує в Запоріжжі та Херсоні групи, які направлять на постраждалі окуповані території лівобережжя для надання гуманітарної допомоги та евакуації людей. Це відбудеться лише за умови забезпечення Росією безпечного проїзду на окуповані території.

Про це повідомили на сайті Міністерства зовнішніх справ.

Відзначимо, домовленості вдалося досягти 8 червня між міністром МЗС Дмитром Кулебою та координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун. Відомо, що вони обговорили посилення допомоги з боку ООН задля подолання гуманітарних наслідків терористичного акту Росії на Каховській ГЕС. 

На зустрічі Кулеба відзначив направлення ООН гуманітарної допомоги на постраждалі території. Водночас було зазначено, що масштаб руйнувань та страждань, завданих громадянам і тваринам, потребує якісно іншого реагування.

"Сторони домовились, що згадані підрозділи ООН вирушать до уражених зон на тимчасово окупованих територіях з наших територій, щойно Росія надасть доступ та гарантії безпеки. Наразі Організація Об’єднаних Націй очікує на надання зазначених гарантій від російської сторони та доступу до окупованих територій, постраждалих внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС", — йдеться в повідомленні.

Міністр запевнив ООН в тому, що Україна надає всі безпекові гарантії ООН для виконання гуманітарних операцій в усій зоні ураження.

Нагадаємо, 6 червня Радбез ООН зібрався на прохання України через підрив російськими терористами дамби Каховської гідроелектростанції.

Президент України Володимир Зеленський заявив 7 червня, що Червоний Хрест та Організація Об'єднаних Націй зайняли пасивну позицію щодо ситуації навколо підриву Каховської гідроелектростанції. Вони не допомагають у ліквідації наслідків підтоплення Херсонської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 15:33