Фото: СБУ

Україна конфіскувала корабель, який заходив до портів окупованого Криму

Україна конфіскувала судно USKO MFU під прапором Камеруну. Корабель затримали ще у липні в одному з портів Одещини.

Як повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби, цей суховантаж незаконно заходив у порти тимчасово окупованого Криму для здійснення комерційної діяльності. Зазначається, що наразі, за рішенням суду, корабель передали у власність України. 

"Його затримали в Одеській області морська охорона ДПСУ спільно з іншими правоохоронцями. Затримання відбулося у липні цього року", — зауважили прикордонники. 

Капітана судна звинувачують у порушенні порядку в’їзду на українські окуповані території з метою завдання шкоди державним інтересам України, адже будь-які операції у портах Криму чи Азовського моря порушують міжнародні норми та українське законодавство. 

Раніше, а саме у липні, прес-центр Служби безпеки України повідомляв, що задля маскування своєї злочинної діяльності капітан цього судна періодично вимикав GPS-трекер корабля та вносив неправдиві відомості до журналу маршрутів і стоянок плавзасобу. У такий спосіб він допомагав рашистам вивозити багатотонні партії українського зерна, викраденого з тимчасово окупованих регіонів на півдні України.

Капітаном вантажного судна виявився громадянин однієї з країн Південного Кавказу. Також до складу екіпажу корабля входило ще 12 іноземців. У ході обшуків на борту корабля співробітники Служби безпеки виявили документи, засоби навігації та інші речові докази злочинної діяльності капітана та екіпажу. За цей злочин капітану загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років. 

Нагадаємо, у травні прес-центр Служби безпеки повідомляв, що Україна націоналізувала судно російського олігарха вартістю понад мільярд гривень. Йдеться про великий риболовецький траулер "Бухта Соколовская".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.10.2024 15:34