Тральник Олександр Обухов. Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

"Обухов" захлинувся: українські розвідники показали, як вивели з ладу ще один російський корабель (відео)

Українські розвідники внаслідок успішної операції вивели з ладу черговий російський корабель. Цього разу це тральник балтійського флоту "Олександр Обухов".

Про це повідомили в Telegram-каналі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Корабель, який базувався в Балтійську та мав виходити на бойове чергування, зазнав важких пошкоджень ― через загадкову появу отвору в газоході до двигуна потрапила вода: "Обухов" захлинувся", — йдеться в повідомленні.

Розвідники додали, що тепер російський тральник став на капітальний ремонт, і це може виявитися серйозною проблемою ― пошкоджений двигун М-503 — доволі дефіцитна річ. Ремонт ключової установки на кораблі технічно складний і дорогий.

"Цікаво, що виведений з ладу ворожий корабель зовсім нещодавно, у липні цього року, проходив ремонтні роботи у Санкт-Петербурзі", — зауважили в ГУР.

Вони також акцентували, що "Обухов" ― вже другий знешкоджений корабель балтійського флоту збройних сил Росії за останні півроку. У квітні 2024 року внаслідок операції ГУР України "Рибалка" виведено з ладу ракетний катер "Сєрпухов".

Нагадаємо, в серпні стало відомо, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України за півтора року завдяки безекіпажним морським дронам MAGURA V5 українського виробництва уразило 18 російських суден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 16:31