Фото: ілюстративне Джерело: росЗМІ

Дрон Magura знищив "Цезаря Кунікова": ГУР розкрило деталі ліквідації російського корабля (відео)

Вночі 14 лютого Головне управління розвідки у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки і оборони України знищили великий десантний корабель "Цезар Куніков" Чорноморського флоту країни-агресорки. Корабель було знищено за допомогою морських дронів.

Про це повідомила прес-служба ГУР.

"Успішну місію здійснили спецпризначенці "Групи 13" ГУР МО України. Реалізація спецоперації стала можливою за підтримки платформи United24", — заначили у ГУР.

За інформацією розвідників, ворожий корабель було атаковано ударними морськими дронами Magura V5 біля берегів тимчасово окупованого Криму неподалік міста Алупка. У підсумку "Цезар Куніков" отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути. Пошуково-рятувальна операція окупантів успіху не мала. 

"Символічно, що російський офіцер, чиїм іменем назвали корабель, був убитий рівно 101 рік тому", — зауважили у ГУР.

Зазначається, що великий десантний корабель "Цезар Куніков" проекту 775 — одне із найновіших російських суден. Він міг вміщати 87 членів екіпажу на борту. Використовувався терористичною Москвою під час воєн проти Грузії, Сирії та України.

Нагадаємо, 13 лютого у тимчасово окупованому Криму також лунали вибухи. "Бавовну" було чути у Джанкойському районі.

Командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа раніше заявляв, що Кримський міст, який країна-агресорка збудувала незаконно, буде зруйнований вже цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 10:20