На фото: траулер "Бухта Соколовская". Джерело: АРМА

Україна націоналізує судно, яке належало російському олігарху

За сприяння Служби безпеки України держава націоналізувала судно російського олігарха вартістю понад мільярд гривень. Йдеться про великий риболовецький траулер. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту про стягнення в дохід України майна російського олігарха Олександра Верховського.

Йдеться про великий риболовецький траулер "Бухта Соколовская", який ще до початку повномасштабного вторгнення держави-агресора добудовувався на заводі у Миколаєві. Зазначається, що вартість промислового судна становить понад мільярд гривень. Це судно було складовою торговельного "флоту" підсанкційного олігарха, який входить до найближчого оточення Кремля. За даними слідства, Верховський є одним із фінансових донорів російської війни проти України.

"Риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету рф. Звідти ці кошти ідуть на озброєння та матеріально-технічне забезпечення окупаційних угруповань країни-агресора, які воюють проти Сил оборони України", — зазначають в СБУ. 

Відомо, що для ухилення від санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї РФ. Співробітники Служби безпеки викрили цю оборудку та заблокували судно, яке належить російському олігарху для подальшого його арешту та націоналізації на користь України.

Нагадаємо, 16 травня Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України до АТ "Ільюшн Фінанс Ко". Йдеться про конфіскацію двох середньомагістральних пасажирських літаків Ан-148-100Е у російської лізингової компанії. Відомо, що до початку і під час повномасштабної війни російська компанія вела співпрацю з вищим політичним керівництвом Росії й бере участь у матеріально-технічному забезпеченні окупаційної армії держави-агресора. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.05.2024 16:59