Ан-148. Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Україна конфіскувала у росіян два літаки Ан-148

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України до АТ "Ільюшн Фінанс Ко". Йдеться про конфіскацію двох середньомагістральних пасажирських літаків Ан-148-100Е у російської лізингової компанії.  

Як повідомляє прес-служба установи, суд пояснив, що "Ільюшн Фінанс Ко" є спеціалізованою компанією, яка входить до складу державної корпорації "Ростех" і відповідає за функціональний напрямок у сфері лізингу, управління обслуговування та продажу літаків, виготовлених на авіаційних заводах держави-агресора. Компанія забезпечує функціонування стратегічно важливої для Москви галузі авіаперевезень.

Зазначається, що після початку повномасштабної російсько-української війни почався процес конфіскації активів росіян та їхніх компаній. Також під удар потрапили активи колаборантів.

"В умовах переорієнтації авіації Росії на внутрішніх виробників і спрямованість на підтримку функціонування сектору авіаційних перевезень коштом літаків вітчизняного виробництва, "Ільюшн Фінанс Ко", як передовий лізингодавець у РФ, відіграє суттєву роль у підтримці авіаційної галузі та, як наслідок, сприяє вищому політичному керівництву РФ у протидії санкційним обмеженням", — йдеться у повідомленні. 

Відомо, що до початку і під час повномасштабної війни російська компанія вела співпрацю з вищим політичним керівництвом Росії й бере участь у матеріально-технічному забезпеченні окупаційної армії держави-агресора. Відбувається це шляхом постачання літаків та запчастин на користь силових відомств і структурних підрозділів Міністерства оборони РФ.

Таким чином рішенням ВАКС у дохід України було стягнуто два середньомагістральні пасажирські літаки Ан-148-100Е.

Нагадаємо, у квітні ВАКС схвалив стягнення в дохід держави активів колишнього народного депутата, зрадника та гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького. Так само "позбулися" активів і його найближчі родичі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.05.2024 01:42