Фото: Вікіпедія

Україна може отримати менше чверті обіцяних танків до весняного наступу РФ, — The Times

Україна, ймовірно, отримає менше чверті сучасних бойових танків до прогнозованого весняного наступу Росії. Україна очікує отримати понад 300 західних танків.

Про це повідомив The Times

За даними видання, Україна має отримати 320 західних танків. Утім, лише 50 з них досягнуть лінії фронту до початку квітня. 

Крім того, за інформацією ЗМІ, канцлер Німеччини Олаф Шольц під час Мюнхенської конференції з безпеки заявив, що його міністри намагатимуться, щоб передати більше з 80 танків Leopard 2.

Водночас Велика Британія пообіцяла надати Україні 14 Challenger 2. Згодом Данія, Німеччина та Нідерланди оприлюднили угоду про модернізацію та відправку до 178 старих танків Leopard 1A5.

Зазначається, що 80 танків Leopard 2 будуть розділені на два батальйони по 40 осіб.

До того ж Канада надсилає чотири танки Leopard 2, Португалія передасть три в березні, а Норвегія каже, що в якийсь момент поставить вісім. Відомо, що Фінляндія також готується відправити кілька танків Leopard 2, але не хоче розголошувати їхню кількість.

Наразі відомо, що американські танки можуть прибути не раніше наступного року.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявляв, що Захід обіцяв надіслати України два повних батальйони танків Leopard 2. Однак союзникам буде важко зібрати таку кількість.

Крім того, 17 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що міжнародні партнери почали активніше надавати військову допомогу Україні. Наразі вже створено танкову коаліцію, знімається табу на далекобійні ракети та є здобутки для посилення української артилерії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2023 14:22