Джейк Салліван. Джерело: Facebook

"Україна може перемогти, якщо матиме засоби": радник Байдена підштовхує Конгрес до схвалення допомоги

Україна може досягти перемоги у війні з Росією, якщо отримає необхідні для цього інструменти. При цьому він наголосив на необхідності надання нашій країні нового пакету військової допомоги.

Про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван в ефірі телеканалу NBC, передає Politico.

"Звичайно, Україна може перемогти. Звичайно, Україна вже досягла успіху у військовому плані в одній з найголовніших цілей, яку вона ставила перед собою утримати країну від потрапляння в руки Росії",  сказав Салліван.

Він додав, що Україна може це зробити це лише «якщо вона матиме необхідні інструменти. І саме тому, наголосив радник Байдена, США повинні надати пакет допомоги, який був прийнятий за результатами широкого двопартійного голосування в Сенаті.

"Палата представників повинна активізувати свої дії й прийняти його", додав Салліван.

Радник Білого дому нагадав про деякі невдачі України на фронті, але наголосив на тому, що країна все ще має потенціал, аби перемогти Росію на полі бою.

"Ми спостерігаємо деякі невдачі, в тому числі в останні дні, тому що Україні не вистачило боєприпасів, щоб захистити місто Авдіївка на сході. Але врешті-решт Україна все ще має потенціал, якщо ми надамо їй інструменти та ресурси, необхідні для перемоги у цій війні. Від нас, Сполучених Штатів і наших союзників і партнерів, залежить виконання наших зобов’язань", сказав Салліван.

Нагадаємо, що 13 лютого Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на 95 мільярдів доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 мільярдів доларів.

США вже впродовж декількох місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями та демократами. Тому надання нових пакетів американської військової допомоги призупинено. Для того, аби законопроект, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.02.2024 10:31