Урсула фон дер Ляєн і Володимир Зеленський. Фото зі соцмереж

"Україна може пишатися": Зеленський і фон дер Ляєн нагородили українських залізничників у Києві

У суботу, 4 листопада, до Києва прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Це вже її шостий візит до української столиці. На залізничному вокзалі її зустрів український президент Володимир Зеленський.

Про це повідомило "Суспільне". Вони разом нагородила близько 20 залізничників з усієї країни, які 4 листопада відзначають професійне свято.

"Україна може пишатися своїми залізничниками. Від самого початку агресивної війни ви працюєте безперервно в складних умовах. Ви допомагаєте своїм краянам знайти притулок в ЄС і повертатися додому, ви перевозите зерно та життєво важливі продукти з України до усього світу. І я сама стала свідком цього, бо вшосте приїжджаю до Києва потягом", — сказала фон дер Ляйєн.

Своєю чергою президент зазначив, що "залізниця — це значно більше ніж просто транспорт – це гарантія", що українці, економіка та держава не відірвуться від європейських країн, які допомагають Україні.

"Залізниця, це гарантія, що області, міста та села у різних частинах країни, навіть під обстрілами російських терористів будуть об‘єднані", — додав Зеленський.

Володимир Зеленський і Урсула фон дер Ляєн на залізничному вокзалі. Фото зі соцмереж

Володимир Зеленський і Урсула фон дер Ляєн на залізничному вокзалі. Фото зі соцмереж

Нагадаємо, 27 жовтня у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками саміту ЄС Урсула фон дер Ляєн заявила, що ухвалено політичне рішення про використання на відбудову України доходів від "заморожених" фінансових активів Росії. Раніше їх заблокували на території ЄС. Сума заблокованих коштів нині сягає 211 мільярдів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.11.2023 10:40