Фото: прес-служба форуму "Україна 30"

Україна може відмовитися від бойкоту змагань за участю росіян і білорусів, — Гутцайт

Україна розглядає питання участі спортсменів у всіх кваліфікаційних змаганнях до Олімпіади 2024 року в Парижі, навіть якщо в них братимуть участь росіяни та білорусі під нейтральним прапором. Зокрема, ведуться дискусії з всеукраїнськими федераціями та спортсменами.

Про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону.

"Росії та Білорусі як офіційних країн не буде на Олімпійських іграх. І зараз ми вже розпочали дискусію щодо можливості, якщо не буде Росії й Білорусі на Олімпійських іграх, щоб наші спортсмени вже брали участь у всіх кваліфікаційних змаганнях до Олімпійських ігор, які будуть відбуватися в Парижі у 2024 році", — сказав він.

На уточнююче питання, чи може Україна дозволити спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами, які виступатимуть під нейтральним прапором, Гутцайт сказав: "Зараз ми це питання розглядаємо. Ми ведемо дискусії з нашими всеукраїнськими федераціями, з нашими спортсменами".

Урядовець зауважив, що Україна довго йшла до того, аби представників РФ та Білорусі не було на Олімпійських іграх і досягла цього: "Прапора та іншої символіки Росії та Білорусі там не буде".

"А щодо участі наших спортсменів, ми зараз розглядаємо, ведемо дискусію, ми щодня з усіма президентами федерацій з’ясовуємо це питання і найближчим часом ми дізнаємося наше спільне рішення", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала Міжнародний олімпійський комітет не допускати росіян і білорусів до Олімпіади-2024 в Парижі. Обмеження повинні діяти, поки триває війна Росії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Спорт, 24.07.2023 01:18