Фото: golos.com.ua

Україна надала аварійну допомогу польській енергосистемі: оприлюднено цифри

У п'ятницю, 1 березня, Україна надавала аварійну допомогу польській енергосистемі. Це сталось внаслідок відповідного запиту польської сторони.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики. У відомстві зазначили, що у резерві держави перебуває 14 одиниць генерувального обладнання теплових станцій, а дефіциту в енергосистемі не спостерігається. 

"Учора на запит Польщі Україна надавала аварійну допомогу польській енергосистемі з 10:00 до 12:00 та з 13:00 до 17:00 сумарною величиною 1540 МВт*год. У резерві 11 блоків і три корпуси генерувального обладнання ТЕС та ТЕЦ, які будуть залучені у разі потреби. Також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії", — йдеться у заяві Міненерго.

Наслідки ворожих обстрілів

У Міненерго зазначили, що через бойові дії відключилась повітряна лінія 110 кВ у прифронтовому районі Харківської області, внаслідок чого знеструмилась підстанція 110 кВ, яка живить побутових споживачів. Усіх абонентів заживлено протягом години.

Також на Харківщині пошкоджено сталевий надземний розподільний газопровід, припинено газопостачання до чотирьох населених пунктів (понад 350 абонентів).

На Чернігівщині стався обстріл повітряних ліній 0,4 кВ у двох громадах, характер та перелік пошкоджень встановлюється, є знеструмлені споживачі.

У прогоні опор ПЛ 330 кВ у Запорізькій області виявлено розкрадання понад 16 кілометрів проводу і 1,7 км грозотросу. Ділянка була без напруги. На місце викликано поліцію.

Імпорт електроенергії

За даними Міністерства, на поточну добу прогнозується імпорт електроенергії — 153 МВт*год, також передбачається експорт до Польщі, Словаччини, Румунії, Молдови та Угорщини — до 8779 МВт*год.

Нагадаємо, заступник міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що енергетичні об'єкти постійно потрапляють під удар російської армії. Найважча ситуація з критичною інфраструктурою у прифронтових областях України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.03.2024 11:21