Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Україна не досягнула бажаних результатів під час контрнаступу, — Зеленський

Війна з Росією перебуває на новому етапі. Очікується, що зима ускладнить бойові дії після літнього контрнаступу, який не приніс бажаних результатів через постійну нестачу зброї та сухопутних сил.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Associated Press. Він заявив, що Києву хотілося би більших результатів під час контрнаступу. Одна для досягнення бажаного не вистачає сил.

"Ми хотіли швидших результатів. З цієї точки зору, на жаль, не досягнули бажаних результатів. І це факт", — відповів Зеленський на запитання про те, чи задоволений він результатами контрнаступу.

За його словами, Україні "не вистачає сил, щоби швидше досягти бажаних результатів". Окрім того, обмеження не дозволяють швидкому наступу.

"Але це не означає, що ми повинні опустити руки, що ми повинні здатися. Ми впевнені у своїх діях. Ми боремося за те, що належить нам", — сказав Зеленський.

Однак український президент наголосив, що за останні декілька місяців були деякі позитивні моменти на фронті. Зокрема, Україні вдалося досягти певних територіальних здобутків проти краще озброєного й укріпленого ворога. Крім того, потужність Чорноморського флоту зменшилася після українських атак.

За словами Зеленського, він задоволений, що українська армія не відступає, воюючи проти "другої армії у світі". Проте, наголосив президент, Україна продовжує втрачати людей.

"Ми втрачаємо людей, я не задоволений. Ми не отримали всієї зброї, яку хотіли. Я не можу бути задоволений, але і не можу сильно скаржитися", — підсумував він.

Нагадаємо, 30 листопада Зеленський зазначив, що процес деокупації Кримського півострова пройде легше, ніж захопленого росіянами Донбасу. У цьому важливу роль відіграє ментальне повернення людей до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 10:20