Фото: КМДА

Україна отримає від Швейцарії 20 машин для розмінування

Україна протягом поточного року отримає близько 20 машин для розмінування територій. Відповідний меморандум підписало
Мінреінтеграції України зі швейцарською компанією, яка є виробником механізованих засобів розмінування Global Сlearance Solutions. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Машини застосують для очищення від мін і нерозірваних боєприпасів сільськогосподарських угідь та об’єктів критичної інфраструктури деокупованих районів Миколаївської, Харківської та Херсонської областей. 

"Крім того, сторони домовилися взаємодіяти у царині технічного та нетехнічного обстеження ймовірно забруднених ВНП територій. А також проводити навчання населення звільнених територій ризикам, пов’язаним із мінами та нездетонованими боєприпасами", — повідомили у Мінреінтеграції.

Скільки коштуватиме розмінування України

Україна є однією з найзамінованіших країн світу. На повне знищення мін та снарядів знадобляться десятки років, а роботи з розмінування коштуватимуть 35,7 млн доларів. Про це раніше повідомляв постійний представник програми розвитку ООН Яко Сільє.

Водночас, за даними президента Володимира Зеленського, на сьогодні в Україні забруднено 174 тисячі квадратних кілометрів мінами та ворожими снарядами. Це вдвічі більше, ніж територія Австрії. Він зауважив, що проблема замінувань дуже гостро стоїть у Херсонській області.

Нагадаємо, днями Канада передала Державній службі України з надзвичайних ситуацій першу партію обладнання для розмінування загальною вартістю 22,5 мільйона канадських доларів (приблизно 16,5 мільйона доларів США).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2023 02:02