Фото: "Слуга народу"

Україна отримає від ЄС 50 млрд євро: у Раді розповіли, на що їх спрямують

Україна отримає від Євросоюзу 50 мільярдів євро у вигляді грантів і кредитів для економічного та соціального відновлення нашої держави після вторгнення Російської Федерації. Кошти будуть надходити до нашої держави протягом чотирьох років.

Про це розповіла голова партії "Слуга народу", очільниця Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

"Гроші будуть виділені для того, щоб максимально швидко та ефективно проводити реформи та відбудовувати Україну. Це відбуватиметься завдяки створеному спеціальному фонду. Наразі уряд розробляє відповідну програму, план, який презентуватимуть керівникам комітетів у парламенті", — пояснила вона.

За її словами, план уряду стосуватиметься того, які реформи та в яких сферах треба проводити, зокрема стосовно євроінтеграційного курсу, регіонального розвитку, максимального залучення приватних інвестицій до розвитку економіки України.

"Хотілося б, щоб фонд наповнювався арештованими російськими активами. Справедливо було б, якби арештовані кошти використовували саме на відновлення України, на відбудову інфраструктурних та житлових проєктів", — заявила Шуляк.

Також голова партії нагадала, що на сьогодні активно працює президентський фонд United24 та залучається міжнародна підтримка.

"Найбільш активно працює програма "єВідновлення": десятки тисяч сімей скористались першим етапом програми та отримали кошти на поточні ремонти. І невдовзі отримають житлові сертифікати на повністю зруйноване житло", — додала вона.

Нагадаємо, 3 жовтня Європейський парламент проголосував за резолюцію з перегляду бюджету Євросоюзу на 2021-2027 роки, які, зокрема, передбачають створення спеціального Українського фонду на 50 мільярдів євро. 17 жовтня ця ініціатива була офіційно підтримана.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.10.2023 01:20