Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков. Джерело: НАЗК

Україна підготувала цікаві пропозиції на конференцію проти корупції у США

Делегація України на чолі з головою Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександром Новіковим розпочала візит до США. Він відбувається в межах десятої сесії конференції держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції.

Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Україна в межах конференції, яка проходить раз на два роки, проведе окремий захід Ukraine Integrity Ecosystem: War and Post-War Recovery. На ньому Олександр Новіков представить міжнародним партнерам українські цифрові інструменти із запобігання корупції та розповість про їхню роль і можливості використання іншими країнами та самою ООН.

Запланований українською делегацією захід покликаний показати світу та країнам-донорам спроможність України протистояти ворогу та гарантувати доброчесне використання наданої допомоги у військовій та інших сферах.

Крім того, голова НАЗК проведе низку зустрічей із керівниками антикорупційних органів, представниками урядів та міжнародних організацій для того, аби поділитись українським досвідом боротьби з корупцією і перейняти досвід інших країн.

"Зокрема, українська сторона представить партнерам "Посібник керівника", який може застосувати будь-яка організація у світі для трансформації в ефективну та доброчесну", — наголосили в НАЗК.

До складу делегації України також увійшли міністр юстиції України Денис Малюська, голова Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, директор Національного антикорупційного бюро України Семен Кривонос, голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Олена Дума та заступник голови НАЗК Ярослав Любченко.

Нагадаємо, голова НАЗК Олександр Новіков 9 грудня повідомив, що більшість українців не готові використовувати корупційні практики в жодній ситуації. Це підтверджує соціологічне дослідження, яке проводило відомство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.12.2023 22:38