Фото: Офіс президента

Україна погодила безпекові угоди ще із кількома державами: Зеленський розповів подробиці

Президент Володимир Зеленський заявив, що цього тижня Україна погодила безпекові угоди ще із кількома державами. 

У вечірньому відеозверненні гарант розповів, що "дуже амбітні безпекові домовленості" наша держава ухвалила із Францією та Німеччиною. Водночас, за словами президента, Україна продовжує працювати над укладанням безпекових угод із іншими партнерами.

"Ще раз дякую пану канцлеру Шольцу, пану Президенту Макрону, усім у наших командах, хто готував угоди й зафіксував саме те, чого потребуємо. Оборонна підтримка, спільні політичні кроки, подальша систематизація відносин між інституціями наших держав заради більшої безпеки та спільної сили. Працюємо й з іншими нашими партнерами над новими угодами — це буде дуже ефективна й розгалужена архітектура безпекових гарантій. Речі, які слугуватимуть стримуванню російської агресії в майбутньому та допомагатимуть зараз — зараз захищати незалежність", — наголосив Зеленський.

До того ж очільник держави зазначив, що участь України у Мюнхенській безпековій конференції була дуже результативною. Зеленський зазначив, що "український погляд на світовий порядок денний був підтриманий партнерами".

"Провів перемовини з лідерами Данії, Нідерландів, Чехії — маємо рішення про додаткову підтримку. Також із лідером Азербайджану — як завжди, хороша продуктивна розмова, яка може зміцнити обидва наші народи та весь регіон. Зустрівся з прем’єр-міністром Бангладеш, із президентом Гватемали. Розмова з президентом Байденом — дуже важливі акценти, і зокрема — про Авдіївку та необхідність продовження принципової та достатньої підтримки України. Зустрічі з конгресменами — представниками обох партій, обох палат американського Конгресу. І кожна така розмова максимально чітко підтверджувала ключовий сенс: саме Україна може зупинити Путіна й створити такі умови, щоб він був покараний за все зло, яке наробив", — зазначив гарант.

Нагадаємо, 17 лютого український гарант виступив на Мюнхенській конференції. У своїй промові Зеленський наголосив, що світова спільнота повинна визначити, яким чином повернути звичний порядок, який заснований на правилах. Для цього необхідно позбавити Путіна можливості маніпулювати всіма на планеті.

Також 17 лютого під час брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом Зеленський зазначав, що Путіну байдуже, хто загине. Він готовий і надалі жертвувати різними людьми, аби тільки зберегти свої позиції та задовольнити власні амбіції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 18.02.2024 22:18