Фото: Офіс президента

Зеленський розповів про результати робочої поїздки на Мюнхенську конференцію

На полях Мюнхенської конференції з безпеки українська делегація домовилася про оборонні пакети з кількома державами. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський в ефірі телемарафону. Зокрема, за словами гаранта, Україні вдалося домовитися про постачання снарядів для Збройних сил України.

"Є зустрічі, де ми домовилися про оборонні пакети з кількома державами. Там як про артилерію, так і про снаряди 155-го калібру. Великі пакети є, але поки вони не надійшли, не можу сказати", — повідомив глава держави.

Крім того, Зеленський зазначив, що також є домовленості про виробництво зброї для України.

Очільник держави додав, що у Мюнхені українська делегація обговорювала ще й безпекові угоди з представниками декількох країн.

"Три угоди є, була розмова ще із кількома країнами. Погоджено ще кілька угод, і ми будемо нарощувати безпекові гарантії", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, 16 лютого президент Володимир Зеленський та лідер Франції Еммануель Макрон підписали в Парижі двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки. Вона передбачає надання Україні у 2024 році до трьох мільярдів євро військової допомоги. Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква наголосив, що це третя подібна угода на виконання Спільної декларації "Групи семи", а на шляху до укладення документа — чотири раунди двосторонніх переговорів, незліченна кількість консультацій й телефонних дзвінків.

До того ж 17 лютого український гарант виступив на Мюнхенській конференції. У своїй промові Зеленський наголосив, що світова спільнота повинна визначити, яким чином повернути звичний порядок, який заснований на правилах. Для цього необхідно позбавити Путіна можливості маніпулювати всіма на планеті.

Також 17 лютого під час брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом Зеленський зазначав, що Путіну байдуже, хто загине. Він готовий і надалі жертвувати різними людьми, аби тільки зберегти свої позиції та задовольнити власні амбіції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 18.02.2024 21:12