Фото: Офіс президента

Зеленський обговорив із прем'єркою Данії у Мюнхені гарантії безпеки для України

У суботу, 17 лютого, президент Володимир Зеленський на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки провів зустріч із прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен.

Про це повідомив Офіс президента.

У ході перемовин сторони скоординували завершальні кроки в підготовці двосторонньої безпекової угоди на основі Вільнюської декларації G7 та обговорили можливі дати підписання.

Крім того, лідери обговорили подальшу оборонну підтримку нашої держави, двосторонню співпрацю та співпрацю з іншими країнами для забезпечення України необхідним озброєнням. Також ішлося про залучення Данії та данських компаній до спільного виробництва дронів.

"Володимир Зеленський подякував Метте Фредеріксен за сприяння в просуванні української Формули миру. Лідери обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру у Швейцарії, наголосивши на важливості широкої представленості країн", — наголосили в ОП.

Нагадаємо, 17 лютого український гарант виступив на Мюнхенській конференції. У своїй промові Зеленський наголосив, що світова спільнота повинна визначити, яким чином повернути звичний порядок, який заснований на правилах. Для цього необхідно позбавити Путіна можливості маніпулювати всіма на планеті.

Також 17 лютого під час брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом Зеленський зазначав, що Путіну байдуже, хто загине. Він готовий і надалі жертвувати різними людьми, аби тільки зберегти свої позиції та задовольнити власні амбіції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2024 15:10