Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції. Фото зі соцмереж

"Путін убиває всіх, кого хоче": Зеленський звернувся до світу з різким закликом

Російський диктатор Володимир Путін утримує владу за допомогою корупції та насильству. У цивілізованому суспільстві не можна приймати його, як рівного серед рівних.

Таку заяву в суботу, 17 лютого, зробив президент України Володимир Зеленський, виступаючи на головній сцені Мюнхенської безпекової конференції у Німеччині. Основне послання, яке він адресував європейським лідерам, — 2024 рік повинен стати початком повного світовідновлення.

"Путін убиває всіх, кого хоче, чи це лідер опозиції, чи будь-хто, хто видається йому ціллю. Саме тому після вбивства Олексія Навального було б абсурдно сприймати Путіна як легітимного очільника Російської Федерації. Він — головоріз, який отримує владу через корупцію та насильство", — зазначив український президент.

Він також додав, що, наприклад, прибуття на його так звану інавгурацію, сприйняття його як рівного серед рівних у світі стало би презирством до природи політичної влади.

"Як довго світ дозволятиме Росії бути такою?" — наголосив різким запитанням Володимир Зеленський.

Він закликав зупинити агресора та вказав на ризики для світу від ситуації, коли світові політичні лідери продовжуватимуть зволікати.

Нагадаємо, український президент також зазначив, що в російського диктатора Володимира Путіна може бути тільки два можливі кінці. Один із них — трибунал в Гаазі, інший — убивство президента Росії одним із тих, хто зараз вбиває для нього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2024 12:34