Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції. Скріншот із відео

Яким повинен бути кінець Путіна: Зеленський назвав два варіанти

У російського диктатора Володимира Путіна може бути тільки два можливі кінці. Один із них — трибунал в Гаазі, інший — убивство президента Росії одним із тих, хто зараз вбиває для нього.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив, виступаючи на Мюнхенській безпековій конференції.

"Можна мати різне ставлення до міжнародних інституцій, але ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна за викрадення та примусову депортацію дітей з України чітко демонструє, де повинен бути кінець Путіна", — зазначив він.

За його словами, російський диктатор має лише дві опції попереду: бути на лаві підсудних у Гаазі, або вбитим одним з його поплічників, які зараз вбивають для нього.

Зеленський наголосив, що світ повинен робити все, аби завдати максимального удару по агресору.

"Диктатори на канікули не йдуть", — додав президент України.

Він також назвав головне запитання на теперішній момент: як довго світ дозволятиме Росії бути такою.

"Що довше ця російська агресія триватиме, то більшими будуть зміни, які вона провокує. Можливо, люди житимуть у світі, де локальні війни не будуть залишатися локальними. Будь-який початок війни нестиме ризики перетворення на глобальну катастрофу", — заявив український президент.

Нагадаємо, що 16 лютого президент Володимир Зеленський і лідер Франції Емануель Макрон підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки для України. Її головною ціллю має стати програш Російської Федерації у загарбницькій війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2024 11:20