Володимир Зеленський. Скріншот із відео

"Путін має програти": Зеленський відреагував на заяви про смерть Навального

Володимиру Путіну байдуже, хто загине. Він готовий і надалі жертвувати різними людьми, аби тільки зберегти свої позиції та задовольнити власні амбіції.

Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

"Щойно стало відомо, що в російській тюрмі загинув Олексій Навальний. Очевидно він убитий Путіним, як і тисячі інших закатованих, замучених через одну цю істоту. Путіну все одно хто загине, аби тільки він зберіг свої позиції", — сказав український президент.

Саме тому, за його словами, в підсумку російський диктатор не має зберегти нічого.

"Путін має програти, все повинен втратити. І відповідати за скоєне", — наголосив Володимир Зеленський.

Як відомо, в російські виправній колонії помер Олексій Навальний. Наразі причина смерті встановлюється. Є інформація, що під час прогулянки він нібито відчув себе погано, після чого практично одразу знепритомнів.

"Негайно прибули медичні працівники установи, викликали бригаду швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого", — йдеться в офіційному повідомленні.

Джерело російського пропагандистського телеканалу Russia Today стверджує, що в Олексія Навального відірвався тромб.

"Що би ви не думали про Олексія Навального як політика, його просто по-звірячому вбив Кремль", — заявив президент Латвії Едгар Рінкевичс.

Голова Євроради Шарль Мішель зазначив, що Європейський Союз покладає на владу Росії відповідальність за смерть Навального.

Натомість офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова відреагувала так:

"Миттєва реакція лідерів країн НАТО на смерть Навального у вигляді прямих звинувачень Росії є самовикривальною. Судмедекспертизи ще немає, а висновки Заходу вже готові".

Нагадаємо, що в грудні минулого року російського опозиціонера Олексія Навального перевели у виправну колонію №3 в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.02.2024 14:59