Фото: скріншот з відео

Гарантії безпеки для України: Зеленський і Макрон підписали важливу угоду

У п'ятницю, 16 лютого, президент Володимир Зеленський і лідер Франції Емануель Макрон підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки для України. Її головною ціллю має стати програш Російської Федерації у загарбницькій війні.

Така заява пролунала від Макрона на прес-конференції лідерів двох країн. Угоду про гарантії безпеки Зеленський і Макрон підписали в Єлисейському палаці.

"Ми сповнені рішучості стояти пліч-о-пліч з Україною, щоб Росія програла війну", — заявив Макрон після підписання документа.

Зеленський і Макрон підписали угоду про гарантії безпеки для України

Скріншот з прес-конференції лідерів обох держав

Нагадаємо, 16 лютого Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали договір про співпрацю у сфері безпеки. В угоді, зокрема, йдеться про подальшу підтримку України в оборонній, політичній і фінансовій сферах.

Раніше прес-секретар українського президента Сергій Никифоров розповідав, що відбулася церемонія підписання документа за участю президента України Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца. Йдеться про "Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Федеративною Республікою Німеччина".

В Офісі президента України також повідомили, що під час зустрічі Володимира Зеленського з німецьким канцлером Олафом Шольцом вони обговорили подальшу підтримку України в оборонній, політичній і фінансовій сферах, а також підтримку України на шляху до набуття членства у Європейському Союзі та НАТО.

Своєю чергою прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре в кулуарах Мюнхенської безпекової конференції 16 лютого заявив, що Україна вже через кілька тижнів може очкувати підписання двосторонньої угоди з Норвегією про так звані гарантії безпеки в межах рамкової декларації "Групи семи".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2024 21:47