Володимир Зеленський. Скріншот із відео

Зеленський — світу: запитуйте себе, чому Путін досі може продовжувати війну в Україні

Світова спільнота повинна визначити, яким чином повернути звичний порядок, який заснований на правилах. Для цього необхідно позбавити Путіна можливості маніпулювати всіма на планеті.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції.

"Путіна варто позбавити будь-якої спроможності маніпулювати будь-ким у світі, обмежувати діяльність інших. Світ має документ, який визначає основні принципи співіснування націй — Статут ООН. Росія нехтує ним. Україна запропонувала Формулу миру, яка спирається на принципи та норм Статуту ООН", — сказав президент України.

Він додав, що саме у Швейцарії, на Саміті миру, світ повинен вирішити, у який спосіб відновити повну силу світового порядку, заснованого на правилах, який майже знищила Росія.

"Будь ласка, не запитуйте Україну, коли завершиться війна. Запитуйте себе, чому Путін досі може її продовжувати", — закликав Володимир Зеленський.

Під час виступу він також зауважив, що в російського диктатора Володимира Путіна може бути тільки два можливі кінці. Один із них — трибунал в Гаазі, інший — убивство президента Росії одним із тих, хто зараз вбиває для нього.

Нагадаємо, вчора під час брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом Зеленський зазначав, що Путіну байдуже, хто загине. Він готовий і надалі жертвувати різними людьми, аби тільки зберегти свої позиції та задовольнити власні амбіції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2024 11:36