Фото: "Громадське"

Україна повернула тіла загиблих героїв: у Мінреінтеграції розповіли подробиці

У п'ятницю, 5 травня, Україна повернула тіла ще 80 загиблих героїв. Вони будуть передані родинам для гідного поховання.

Про це повідомляє прес-служба Мінреінтеграції.

Сьогодні вдалося повернути додому тіла 80 полеглих захисників. Передача тіл із тимчасово окупованих територій України відбулась за сприяння Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти при Мінреінтеграції у співпраці з силовими структурами", — йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що передача тіл загиблих військових здійснюється відповідно до норм Женевських конвенцій.

Ситуація на фронті

Протягом минулої доби Російська Федерація завдала масованого удару по території нашої країни, застосувавши іранські ударні БпЛА Shahed, 18 із 24 було знищено нашими захисниками. Росія і надалі застосовує тактику терору. Минулої доби противник завдав десять ракетних ударів по містах Краматорськ та Запоріжжя, завдав 75 авіаційних ударів та здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки, навчальні заклади, дитячі садочки та інша цивільна інфраструктура.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, де, протягом доби, підрозділи сил оборони відбили близько 60 атак. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив. На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та південно-західної околиці Спірного. На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив.  Обстріляв Авдіївку, Первомайське, Нетайлове та Карлівку Донецької області. На Мар’їнському напрямку противник намагається покращити тактичне положення. На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються. 

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу противника. Крім того, знищено чотири баражуючих боєприпаси "Ланцет". Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, вісім районів зосередження живої сили, два склади боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, за 4 травня українські захисники ліквідували 620 російських загарбників. Також було знищено три танки та 16 артилерійських систем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 12:28