Фото: Дмитро Лубінець/Telegram

Україна повернула з окупованих територій Херсонщини ще п’ятьох дітей: найменшій сім років

З окупованих районів Херсонщини на підконтрольну Україні територію виїхали ще п’ятеро дітей. З них — четверо рідних братиків і сестричок (12, 11, 10, 7 років).

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

"Мама 4-х дітей повідомила про те, як у їхньому населеному пункті ставилися до тих, хто відмовляється отримувати російські паспорти, як погрожують у випадку, коли діти відмовляються ходити у вже російську школу та як на очах дітей росіяни били їх батька", — розповів Лубінець.

Наголошується, що нині одна з її доньок потребує роботи з психологом, адже мама помітила, як дівчинка плаче уві сні.

З окупованої Херсонщини повернули п'ятьох дітей

Фото: Дмитро Лубінець/Telegram

Крім того, на підконтрольну Україні територію вдалося повернути і 17-річного юнака, який самотужки виїхав з окупації. Хлопець переховувався від росіян, адже через вік його могли б змусити вступати до Збройних сил країни-агресорки.

"17-річний юнак, який самотужки виїхав з окупації, через свій вік переховувався від росіян, адже його могли б змусити вступати до збройних лав РФ. Тож, аби не брати до рук зброї і не воювати проти своїх, він ухвалив рішення — виїхати на підконтрольну Батьківщині територію. Це вчинок справжнього патріота", — зазначив Лубінець.

З окупованої Херсонщини повернули п'ятьох дітей

Фото: Дмитро Лубінець/Telegram

Нагадаємо, 8 березня десять українських дітей, які після 24 лютого опинилися в окупації, вдалося врятувати та повернути в Україну команді Save Ukraine. Діти після тривалої розлуки нарешті перебувають у безпеці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 22:40