Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Україна працює над підготовкою візиту Орбана до Києва, — Стефанішина

Україна працює над організацією візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Він стане першим за останні майже п’ятнадцять років.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час спілкування з медіа в Брюсселі, передає "Радіо Свобода".

Стефанішина зауважила, що Орбан востаннє в Україні був 2010 року — ще до Революції Гідності.

"Для нас важливо, що він приїхав. Тому насамперед концентрація — на двосторонньому порядку денному", — зазначила Стефанішина.

Вона додала, що Україна "вже багато чого зробила" для цього, зокрема, ухвалила законодавство, яке було визнано ефективним і якісним з боку Угорщини.

Водночас Стефанішина не відповіла на запитання, чи очікується візит Орбана до Києва, або ж президент України Володимир Зеленський особисто приїде до Будапешта. Вона додала, що очільник МЗС України Дмитро Кулеба має бути краще поінформований з цього питання. Однак вона наголосила на важливості особистого візиту прем'єра Угорщини в Україну.

"Для мене принципово побачити Орбана в Києві, тому що він відіграє непросту роль в ухваленні історичних для України рішень. І важливо, щоб ця людина бачила державу такою, якої бачать українці", — додала посадовиця.

Нагадаємо, 10 грудня в Аргентині під час інавгурації Хав'єра Мілея український гарант Володимир Зеленський зустрівся із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Зустріч була короткою. Орбан та Зеленський поговорили в аргентинському парламенті у ложі для гостей.

Під час прес-конференції за підсумками року український гарант зауважив, що головна тема діалогу з Орбаном в Аргентині були спільні перемовини між Угорщиною та Україною. Зеленський зазначив, що намагався показати угорському прем'єру своє позитивне ставлення. 

21 грудня стало відомо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погодився провести двосторонню зустріч із Володимиром Зеленським. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.01.2024 23:17