Ігор Жовква. Джерело: Офіс президента України

Україна провела ще один раунд перемовин щодо безпекової угоди з одним із найбільших своїх європейських союзників

Угода про гарантії безпеки між Україною та Чехією вже практично готова. Офіційні делегації обидвох країн провели один із завершальних раундів перемовин перед підписанням важливого документа.

Про це повідомив Офіс президента України.

"За дорученням президента України та керівника Офісу керівника держави, а також на виконання спільної декларації "Групи семи" заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква провів черговий раунд переговорів із чеською стороною щодо підписання двосторонньої безпекової угоди", — йдеться в повідомленні.

Там додали, що чеську делегацію очолив генеральний директор із питань безпеки та багатосторонніх відносин Міністерства закордонних справ Чеської Республіки Давид Конецький.

Сторони відзначили суттєвий прогрес у підготовці проекту майбутньої угоди, а також домовилися про подальші кроки щодо її фіналізації, аби лідери держав могли підписати документ найближчим часом.

Засідання делегацій України та Чехії

Джерело: Офіс президента України

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль нещодавно заявив, що Україна підписала уже 20 двосторонніх угод про співпрацю у сфері безпеки. Згідно з документами, наша країна в наступні чотири роки буде отримувати військову допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 18:37